Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Εργαστήριο Κουκλοθέατρου
Τα παιδιά αγαπούν πολύ το παιχνίδι και το θέατρο. Όταν λοιπόν αυτά τα δύο συναντιούνται γεννιέται το θεατρικό παιχνίδι. Κύριο μέλημα του θεατρικού παιχνιδιού είναι, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, να ωθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ψυχαγωγίας, γνώσης και ανακάλυψης μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας.
  
Το κουκλοθέατρο είναι ένα είδος θεάτρου με ιδιαιτερότητες αφού οι πρωταγωνιστές του δεν είναι άνθρωποι αλλά κούκλες. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος ψυχαγωγίας που πάντα ενθουσίαζε και θα ενθουσιάζει τους μικρούς μας φίλους, ανεξαρτήτου εποχής, ενώ παράλληλα τους διαπαιδαγωγεί με περίτεχνο τρόπο  βοηθώντας τους να ανακαλύψουν αξίες της ζωής όπως η γνώση, η μάθηση, η φιλία, η αγάπη, η προσφορά στον συνάνθρωπο κ.α οι οποίες οδηγούν στη διάπλαση ενός σωστού και καλλιεργημένου χαρακτήρα.
   Η θεατρική αγωγή είναι πολύ σημαντική διότι βοηθά, ακόμα και τα πιο εσωστρεφή παιδιά να εκφραστούν, αφού κατά τη διάρκεια της η επικοινωνία δε γίνεται μόνο με ομιλία αλλά και με πλήθος άλλων  εκφραστικών μέσων.
Βάση αυτής της λογικής η Παραμυθοχώρα ανακοινώνει τη δημιουργία του Εργαστηρίου Κουκλοθέατρου.
    Εργαστήριο Κουκλοθέατρου

Η Παραμυθοχώρα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων έρχεται στο σχολείο σας και με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού μαθαίνει στους μικρούς της φίλους, τον τρόπο κατασκευής απλού ήρωα κουκλοθέατρου και σχετικής σκηνής. Με την ολοκλήρωση των κατασκευών δημιουργείται και μια μικρή παράσταση από τους ίδιους τους μαθητές.
Με το πέρας του εργαστηρίου, ο εκπαιδευτικός κρατώντας όλο το υλικό μπορεί να εντάξει το κουκλοθέατρο στο διδακτικό πρόγραμμα. Ο εμψυχωτής έρχεται κάθε φορά στο εργαστήριο με μια διαφορετική εμφάνιση αγαπημένου παραμυθένιου ήρωα των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

«Οι περιπέτειες της μικρής Μελένιας».

   Το κουκλόσπιτο της  Παραμυθοχώρας  φοράει τα καλοκαιρινά του και σας καλεί στην καλοκαιρινή παράσταση κουκλοθέατρου  «Οι περιπέτειες της ...